si prezinta multe, multe aspecte....

marți, 28 aprilie 2009

eu si mobilele mele

eu si mobilele mele avem o relatie de toata jena.

am un numar de connex din '99. acelasi, nu m-am riscat sa-l schimb. si mai am inca abonament cu cent de pe vremuri, cu 500 minute in weekend.
am un numar de dialog, de prin '02 (cred!) pe care de la un moment dat l-am mai tinut doar pentru ca iubitul meu era tot in retea. l-am pus numar favorit si asa a ramas.

la un moment dat aveam 4 mobile. 2 ale mele, unu' de la sefu' de la firma si inca unu' tot de la sefu' de la firma, si anume un zapp pe care il foloseam de modem. asta prin '03. cine ma auzea se crucea. 

am plecat din bucuresti, am scapat de doua. am ramas cu celelalte doua, pana cand am descoperit un telefon dual sim prin octombrie '07. cea mai tare inventie de la aparitia telefonului mobil. ramasesem cu UN SINGUR mobil!!
si m-am trezit dupa 3 luni cu inca unul, de la RDS. foorte util, vorbesc cu mama, si nu numai, pana la loc comanda. si am facut cu el o gramada de poze si filme cupilului. plus ca functioneaza si ca dadaca bionica, avem metallica la o atingere de tasta... ce sa mai spun, il car si pe el dupa mine.

dar de cand am nascut, s-a dus dragostea. rupeam cate un sfert de ora de somn si cand ma trezea telefonul il uram cu sete. ma suna cate cineva, eventual care nu stia de bb, si ma enervam numai cand auzeam soneria. a trebuit sa schimb melodiile la toate, ca sa nu sar in sus asa, din prima. le puneam pe silent si uitam sa le scot. si in fond, ce mare treaba, eram indisponibila. ma enervam ca parca toata lumea considera ca daca am mobil, sunt disponibila sa vorbesc atunci. sau sa sun inapoi. atunci mi-am cam facut obicei sa nu mai sun inapoi. daca chiar vrei sa vorbesti cu mine, suni din nou. nu de alta, dar si uitam cui nu i-am raspuns, vedeam ca am apel ratat si cam acolo se oprea memoria.
obisnuiam sa avertizez: daca nu raspund sau nu sun inapoi, nu o luati personal. asa fac cu toata lumea.

la fel se intampla in continuare, le uit pe silent si cu zilele, le vad ca se descarca si uit sa le pun la incarcat si apoi cand imi amintesc ca sunt inchise mi-e lene sa ma ridic de pe fotoliu numai pentru asta. vad apeluri ratate, zic sa nu uit sa sun, dar inevitabilul se produce in secunda 2... plec de acasa fara ele foarte des, sau doar cu unul, ca sa pot eu suna daca e ceva. diferenta e ca nu ma mai enervez cand suna. aia cred ca erau hormonii de dupa nastere. 

deci, va rog frumos, nu o luati personal. e o schimbare a relatiei mele cu telefonul mobil, nu stiu cat va tine.  asa fac cu toata lumea. mai sunati o data. nu e nici o garantie, dar aveti sanse mai multe.

2 comentarii:

Ceska777 spunea...

Eu de cand am venit in de a trebuit sa renunt la mobilul vodafone.ro ca nu e aceeasi cu vodafone.de. Bun! Sotul nu a avut in viata lui mobil asa ca de abia dupa ce s-a nascut gargarita am primit unul sa am in deplasarile mele singura cu bebelusul.... in romania in vacanta am luat un mobil ieftin si o cartela. Si eu uit sa alimentez cu bani si curent mobilul.....ma suprinde mereu soneria, nu o recunosc ca fiind a mea!

Martha spunea...

O doamne cat te inteleg! Eu una si acum, cand are bebe aproape 10 luni, urasc cand aud soneria telefonului... si nu am decat 3 :D Din aceasi cauza am demontat si interfonul...ca sa poata intra in scara trebuie sa le zic un cod ce il au de format, ca sa le zic codul trebuie sa sune, daca nu am chef de nimeni am telefonul pe silent si uite asa am scapat si de musafiri nepoftiti. Iar de telefon uitat descarcat cu saptamanile nu mai zic. Fixul trebuie sa-l mai rezolv si am scapat...