si prezinta multe, multe aspecte....

duminică, 23 august 2009

genunchii mei, genunchisorii meeiiii

cine ma cunoaste de mai mult de 3 ani cunoaste acest refren...

periodic, la intervale si in conditii aparent absolut aleatoare ma dureau genunchii, cateva luni bune, apoi faceam eu ce faceam (cate o cura cu artroflex, crema cu minerale din noroi, acupunctura, reiki, sau eu-mai-stiu-ce-remediu) si imi trecea iara. venea toamna, venea si groaza, iara o sa ma doara genunchii. ma ridic sprijinindu-ma in maini de pe orice, uneori cobor scarile ca o rata, ma simt baba inainte de vreme.

vara asta iaaara m-au durut genunchii, si cum trebuie sa car pe scari cate 11 kile, in cazul in care cupilu' nu are energia sa-si urce fizicul pe piciorusele lui cele neastamparate, am hotarat sa mai incerc parerea unui medic. m-am dus la recomandarea unei vecine (mai nou am viata sociala in bloc) la centrul medical din cartier (incep sa apartin, ce mai!) si am primit un diagnostic, cum ca nu e de la articulatii, ci am un pocnet la rotula, care e mai spre interior (la dreptul) si tendonul e fortat sa faca efort in plus si se resimte. tendinita adicatelea.

si am facut fizioterapie... magnetoterapie...masaj (dupa care in prima zi m-am ales cu vanatai) 10 sedinte, 2 saptamani adica.

si m-am ales (zic eu dupa 3 saptamani) fix cu efectul de la diclofenacul cu care imi facea ultrasunete si masaj.

o luam de la capat:
genunchii mei, genunchisooooriii meeeiii....

4 comentarii:

Alinus spunea...

O draga de tine,sper sa gasesti leacul necesar pentru genunchisorii tai sa scapi de nesuferitele dureri

oana spunea...

Of, e rău cînd viaţa e dureroasă:( Sănătate multă îţi doresc şi îţi ţin pumnii să treacă de tot buba!

oana spunea...

Am mai vrut să zic ceva: oare nu trece cu bicicletă? Oare nu se-ntăresc muşchii şi mai iau tendoanele un break? Ne dăm şi noi cu părerea de nespecialist - pe mine începuseră să mă doară genunchii la coborîri de pe munte şi la alergat, văd că după 2 ani de pedalat mi-e mai bine...

paralelipipedic spunea...

Alinus, Oana multumesc mult de urari de viata ne-complexa!

Oana, sincer, numai gandul la genunchii mei (si oaresce jene financiare) ma opresc sa-mi iau bicla. intr-un moment de criza, mai acum vreo 3 ani, am incercat aerobic, am facut fata bine, dar la bicicleta de sala de fitness am sucombat dupa 5 minute. e un unghi de indoire in care nu-mi pot sustine greutatea sau orice alta greutate.

ufff. da' ma fac eu mare, pana ma marit imi trece!