si prezinta multe, multe aspecte....

luni, 25 mai 2009

pasiune

eu nu le prea am cu bucataria.

m-am apucat de facut mancare mai mult ca sa-mi depasesc intr-un fel sora, ca eram aia mica si in ceea ce priveste curatenia din casa (la care ea era mai harnica), eu eram cea mai buna sursa de dezordine...

si acum, la casa noua, familie noua, inca ma rezum la felurile de mancare pe care nu le prea stia nimeni pe aici (cum ar fi papricasul, lasagna, ciorba de salata) ca sa fiu sigura ca fac fata comparatiilor ;)

dar adevarul e ca daca e sa imi placa sa fac ceva la bucatarie, imi place sa fac paine. m-am apucat sa fac prima data pentru a da un folos drojdiei ramase dupa craciun sau paste in urma bucatelor sotului meu (da, el face cozonacii...) si am inceput cu paine cu cartofi - dupa cum bine sesizati, tot un fel de paine mai putin cunoscut.
imi place din ce in ce mai mult, am comis si o exagerare (in timpuri dificile financiar) si mi-am cumparat o carte despre prepararea painii, si anume:








si rafoind pagina cu pagina, poza cu poza, pasiunea mea prinde din ce in ce mai mult contur.
mi-ar placea sa deschid o brutarie.
mi-ar placea sa miroasa acolo ca in faimoasele boulangeries din Franta in care eu mi-as fi pus un cort intr-un colt si nu as mai fi vrut nimc altceva
mi-ar placea sa ma umplu de faina si sa fac si eu paine, chit ca va trebui pentru asta sa ma scol la 4 dimineata
mi-ar placea sa fac si sa mananc paine consistenta si gustoasa, cu care merge bine absolut orice fel de mancare
mi-ar placea sa am clientii mei stabili, care sa vina si sa ma intrebe: ce alt fel de paine imi recomandati azi?

si visul meu continua, e unul dintre visele cele mai fumoase de pana acum.
am spus ca strabunicul meu cel grec era brutar??

4 comentarii:

zicolorata spunea...

Frumos, tare mi-a placut postul tau. Se spune ca adevarata pasiune e ceea ce ti-ar placea sa faci, chiar si fara sa fii platit... tu ai gasit. eu inca mai trebuie sa ma decid :)

mirela spunea...

Confirm ca painea cu cartofi facuta de Monica este absolut delicioasa. Am degustat-o chiar acum doua zile.

Andre spunea...

..painea ca painea, dar face Monica niste turta dulce.. mmm...mmmm....
a propos ce zicea Angie,pe zi ce trece si eu constat ca domesticeala fortata de imprejurari la persoanele active duce la dezvoltarea hobby-ului; prajitureala, gradinarit, ce mai urmeaza oare?

Cristina spunea...

e un vis frumos care se poate indeplini... noi avem o masina de paine care aproape ca a ajuns nr 2 in familie, dupa copil. si nu glumesc. painea facuta de tine, in casa, este mult mai buna decat orice porcarie de pe piata. Iar ingrediente - slava domnului!