si prezinta multe, multe aspecte....

duminică, 8 februarie 2009

lucruri nespuse

poate pentru ca am vazut aseara, intr-un final, filmul 4-3-2, sau poate pentru motive pe care doar psihanalistul meu le-ar intelege (btw, nu am psihanalist), m-am trezit acum dintr-un vis plin de lucruri nespuse.
pe care le voi spune aici.

in vis eram in camera de camin din Regie unde am stat cu M. primul an de facultate. eram din nou acolo amandoua, nu mai stiu prin ce intamplare, si eu nu aveam somn si incepusem sa imi aduc aminte si sa imi notez in memorie lucruri din perioada aceea, amintiri dragi, ca sa i le spun cand se va trezi. si cand, intr-un final, s-a facut dimineata si s-a trezit am inceput sa le discutam, si sa ni le aducem aminte impreuna. asta in vis.
si as vrea sa le scriu aici. unele din vis si altele din inima mea.

ne cunoastem din 90 sau 91, eram colege la clase paralele in aceeasi scoala. din 92 am fost colege de clasa la liceu. dar prietenia incepe in 96, cand am devenit colege de camera. sunt 12 ani de prietenie cu apropieri si distantari fizice si uneori si sufletesti (pentru care acum imi pare extrem de rau).
imi aduc aminte o data cand a plecat in cantina la R1 sa invete /manance cu O. si a durat o ora pana s-au imbracat si machiat. imi amintesc si acum ce pulover si ce blugi avea, si ce si-a pus la gat.
 cum m-a tuns cu ciobul in Club A, ciob de la un pahar spart de subsemnata intr-o noapte de joi
 mirosul de cafea de dimineata, de la masa de langa /sub patul meu. de atunci nu m-a mai trezit nimeni in miros de cafea
mi-o amintesc si pe I., colega de la camera de langa si modul in care povestea ea filmele si, mai ales, modul in care M. m-a invatat sa o apreciez.
cum veneam amandoua "honey, I'm hooome!"
"cheia e sub pres"
semintele Roccocco de 600 lei
pufuletii din P21 pe o ploaie torentiala
sarea cu aroma de fum
intelegerea ei pentru toate adolescentismele mele (mi-am trait decalat adolescenta)
si pentru egocentrismul meu, care si acum imi mai face figuri in viata
vor ramane inca multe lucruri nespuse, dar simtite.

cea mai buna prietena pe care as fi putut vreodata sa o am.
si imi pare rau ca acum esti atat de departe (fizic)

2 comentarii:

ananda2404 spunea...

Si tu imi lipsesti...si te iubesc tare asa cum am facut mereu ..chiar si cand nu erai.Sa nu-ti para rau de nimic..ai facut mai mult pentru mine decat ti-ai putea imagina vreodata..ai fost acolo...si m-ai iubit. Si eu nu uit! Chiar daca fizic sunt departe acum aminteste-ti ca eu nu am nimic daca nu am pe mama si prietenii mei. Iar prietenii mei sunt in Romania. Si tu dintre ei esti PRIETENA MEA.Acum am pc-ul stricat dar cum il repar o sa vb iar.ITI MULTUMESC PENTRU TOT!

M

Anonim spunea...

Monica, ce norocoasa esti ca ai o asemenea prietena, chiar daca este atat de departe. Ce norocoasa esti ca ai trait asemenea experiente.