si prezinta multe, multe aspecte....

joi, 5 februarie 2009

ca sa nu mai spun cumva vreodata ca nu am noroc

nu ca m-as fi plans vreodata ca m-a facut mama fara noroc. dar, vorba ceea, orisicat, la 6 din 49 n-am castigat (inca)

deci masina familiei, 'vagonul' oficial, cu care mergem in vacante si eu la drumuri lungi sau :(((( prin oras (ii zic eu vagon, da' consuma ca o locomotiva). cumparata in mai '06, oooh, ce frumoasa si ce bine merge, alea-alea, revizii facute la dunga sau chiar inainte de vreme, ca mergem in vacanta si sa fie masina bine si alte dovezi de grija.

dar, cautand acum cateva saptamani RCA-ul, ca e inceput de an si se tot vorbea despre asta, il gasesc intr-un final, dar nu gasesc rovineta. ma tot uit eu, adica mergem fara rovineta din mai? of-of, vai-vai, da' n-o fi asa foc. si uitandu-ma pe talon, observ ca era scrisa o data anterioara si ma uit de ce. concluzia: ITPul trebuia facut in mai anul trecut. uuu, nashpa, trecem la masuri corective. facem programare, nici n-am mai mers cu masina vreo 2 zile ca vezi doamne nu aveam ITP.

si am aflat la stand, discutand cu un tanar antreprenor cu statie de testare ce inseamna asta. adica daca faci accident, CASCO nema. stiam ca nu se pune daca ai alcool la bord (in sange adica), dar asta cu ITPul nu eram sigura.
cu ocazia acestor discutii si remedieri tardive se uita sotul pe talonul masinii de firma si descopera ca si aleia ii expirase termenul in Octombrie, deci trecem iara la masuri de remediere.
si asa aflu ca nici RCAul nu se ia in considerare in caz de accident daca nu ai faimoasa inspectie.

deci: 14 000 km cu masina familiei, 2 drumuri moldova, 2 bran /cheia, mai multe si marunte la bucuresti, plus invartit in oras de restul de km. masina de firma, vreo 4000 si ea, si in oras si in afara. se aduna cap la cap ceva drumuri... fara ITP

mai am doar o nedumerire: e si norocul meu, sau doar al sotului, care a condus cea mai mare parte a acestor km???

3 comentarii:

Dinu spunea...

Dar C.I., Passport, permisul auto sunt in termen?

paralelipipedic spunea...

ei bine, le-am schimbat pe toate cand m-am maritat si, din fericire, inca nu au expirat...

dar oricum, nu strica o verificare din timp in timp ;)

bilete avion spania spunea...

ai dreptate, nu strica o verificare